ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο Γεράσιμος Θωμάς αποφοίτησε με άριστα από το Δ' Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών (ΑΣΚΤ) το 2006, με δασκάλους τους εικαστικούς Ι. Βαλαβανίδη και Μ. Μανουσάκη. Στη Σχολή παρακολούθησε επίσης ψηφιδωτό, γλυπτική, καθώς και τα μαθήματα θεωρητικής κατάρτισης (ιστορία τέχνης και αρχιτεκτονικής, παιδαγωγικά, ψυχολογία, φιλοσοφία, διδακτική των τεχνών, τεχνολογία υλικών). Επίσης παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και σχεδίου στο εργαστήριο του ζωγράφου Θ. Στεφόπουλου. Δίδαξε στην ΑΣΚΤ (2006-2013) Ρυθμολογία, Σχέδιο, Θεωρία του Χώρου και Ιστορία Αρχιτεκτονικής ως συμβασιούχος λέκτωρ. Εκθέσεις του έχουν γίνει στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Χαλκίδα, καθώς και στους τόπους καταγωγής του, την Κεφαλλονιά και την Καρδίτσα.

Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ (2000), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης ΕΜΠ στην Προστασία Μνημείων (2002, κατεύθυνση: "Συντήρηση και Αποκατάσταση Ιστορικών Κτηρίων και Συνόλων") και διδακτορικού διπλώματος της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ (2009). Σήμερα εργάζεται ως μηχανικός εξειδικευμένος σε αναστηλωτικά έργα σε όλη την Ελλάδα, καθώς και ως σχεδιαστής γλυπτών και αρχαιολογικών σπαραγμάτων. Συμμετείχε στο Έργο μεταφοράς των γλυπτών Ακροπόλεως στο Νέο Μουσείο, καθώς και σε πλείστες αναστηλώσεις στην Ολυμπία, Μεσσήνη, Κορινθία, Σάμο, Ικαρία, Δήλο, Σύρο, Τήνο, Κέα, Σαμοθράκη, Εύβοια, Κρήτη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο κ.α. Είναι μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών και του τεχνικού επιμελητηρίου.

Από το 2012 έως σήμερα, διδάσκει Αρχιτεκτονική, Σχέδιο και Αισθητική των Εικαστικών Τεχνών στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Ακαδημία Πλάτωνος - Η Πολιτεία και ο Πολίτης" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχει εντάξει εργαστήρια σχεδίου και υπαίθρια μαθήματα ή επισκέψεις σε χώρους ιδιαιτέρου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η σχεδιαστική δουλειά του, η οποία συνοδεύει την παρούσα έκδοση, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Περιλαμβάνει μια σειρά ασπρόμαυρων σχεδίων με μελάνι (ραπιδογράφο ή μαρκαδόρο) και μολύβι σε χαρτί (μεγέθη Α3, Α4). Η θεματολογία τους αντλεί έμπνευση από το κείμενο ή από παλαιές φωτογραφίες εποχής ενώ η γραμμική τεχνοτροπία τους προσιδιάζει στην τεχνική της γκραβούρας.    

Ο Γιάννης Μηλιώνης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24/7/1971. Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών και εισήχθει στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1990. Στο τέλος του 2ου έτους παραιτήθηκε για να ασχοληθεί με τη γραφιστική, που ήδη είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του. Σπούδασε στις Σχολές Ωμέγα στο τμήμα Γραφικών Τεχνών και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του δουλεύοντας σε Ατελιέ Γραφικών Τεχνών, πριν ξεκινήσει το δικό του δημιουργικό γραφείο. Ως art και creative director έχει συμμετοχή σε 10 βραβεία ΕΡΜΗΣ, ενώ 2 φορές έχουν βραβευτεί εκθεσιακά περίπτερα στη ΔΕΘ, που επιμελήθηκε εικαστικά ο ίδιος και η ομάδα του. Έχει επίσης διατελέσει καθηγητής σε Σχολή Γραφικών Τεχνών και σήμερα είναι ιδιοκτήτης του δημιουργικού γραφείου Propaganda Graphics Factory και της Octappus Ltd που ασχολείται κατά κύριο λόγο με τον σχεδιασμό mobile applications.
Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Χρυσοβιτσιώτη και εργάζονται μαζί. Έχουν μια κόρη την Έλενα.